Wok gryta a la masterchef

Ja, idag gjorde man ett ordentligt bra mål till klienterna på jobbet! (Jobbar som behandlingsassistent så jag måste laga mat varje dag) lyckligtvis fanns allting till att göra en bra måltid med aladdins egna Wok!
Blomkål, broccoli, morötter, vitlök, lök, paprika innehåller den! Sen en sås gjord på soja, sweet chili, stark chili och salt och peppar! Till detta kan man äta nudlar såklart men man man kan äta det med fullkornspasta!
Himmelskt gott! Och bra för kroppen! Endast en matsked olja för att steka upp det. En rekommendation till alla som vill äta en bra lunch!

Kvällsmat a la dunder!

Då var det dags för middagen då!
Mina föräldrar glömde bort att steka kyckling till mig medan jag var på Ikea, för jag vill att oliv oljan som jag steker den med ska rinna bort, så jag bad dem göra det idag, men ja... Det blev ingen kyckling för mig -.-
Istället fanns de pyttipanna som inte innehåller några nyttigheter alls. Men som jag klarlagt tidigare så är de viktigt att få i sig kolhydrater så att hjärnan ej tuppar av och ger en lite energi.
Det blev också en skål sallad(det vanliga, men la till lite vinäger som också är FETTBRÄNNANDE, och salt och peppar)
Och två kokta ägg med en gnutta kaviar och ett glas pressad morot!
Hade varit en sjukt bra måltid om jag haft kyckling istället för pyttipanna. Men det blev iallafall lite variation. Tur de ibland! Men om jag hade fått välja hade jag valt kycklingen......

Ikea lunch! Bra eller dålig?!

Ikea mat, dåligt eller bra?
Skulle nog säga att de är nog 50/50!
Det fick bli en enkel lunch eftersom man måste ha mat i sig hela tiden för att kroppen aldrig ska bli hungrig, för då minskar blodsockret och du blir väldigt sötsugen. (-ett tips! Ät alltid innan du ska handla mat!!)
Det fick bli en enkel grillad kyckling filé med pommes frites och rotuturouille (grönsaksmixen med massa rotfrukter, det ser ut som en röd sås)
Och lite bearnaise sås (som min lunchkompis fick äta upp hehe).
Vill poängtera att detta är inte den ideala bantar middagen, men den bästa att äta på Ikea.
Åt dessutom en skål sallad också!
Och till dryck blir det ett litet glas med lingon dricka, ville unna mig något efter en hel vecka! Viktigt att unna sig!
Ska skriva om det också!

Dagens frukost!!

Detta är nog den godaste frukost jag har ätit på LÄNGE!
Skål med kellogs fullkornsflingor med bär i, skivad banan, filmjölk och kanel!
En kopp kanelkaffe! (Blandar kaffepulvret med kanel) och till mackorna, lingongrova där jag har lagt på en matsked keso och kanel och in i Mikron i några sekunder! Detta är förbaskat gott och nyttigt.
Ni undrar säkert varför jag använder kanel i det mesta? De är för att kanel är FETTBRÄNNANDE och hjälper immunförsvaret.
Några andra bra saker att äta de är också mörkchoklad (så hög kakao halt som möjligt) chili mfl.
Ha en god eftermiddag!

Jag mår så JÄVLA mycket bättre!

 
Fyfan vilket bra liv jag lever nu känner jag!
Allt känns så mycket lättare, och jag känner mig lättare också. Det syns redan med ögonmått ett resultat!
Fruktansvärt nöjd med min nya livsstil där jag lever ett friskt liv!
Träning är nu en del av vardagen. Det finns stunder då jag enbart längtar till gymmet! Att vakna upp med träningsverk är ändån den bästa känslan som finns! Att veta att man har gjort något bra, och att kroppen nu mår bra.
Jag vill inte ens tänka mig tillbaka för en vecka sedan då jag knappt orka ta mig till jobbet, så trött jag var på morgonarna, orkade inte röra på mig, helt orklös, hade ingen ork till att göra någonting. USCH vill ej tillbaka dit.
Och frukost? Det kunde man inte ens prata om! Nu äter man frukost som vilken vanlig människa som helst, utan att känna av det jobbiga illamåendet!
I just love my new life! och jag hoppas att ni finner motivation till att också börja med ert nya friska liv!
Jag lovar, ni kommer må så mycket bättre!
 

Sockerfria läskedrycker, bra eller dåligt?

                                                                            
 
Light läsk eller diet coke?
För oss bantare har möjligheten länge funnits att kunna dricka en sockerfri läsk. Det finns många fördelar med detta, det är att det är helt kalorifritt! Helt sjukt egentligen. Istället för socker använder läskfabrikanterna ett ämne som heter aspartam, cyklamat, sackarin, sukralos eller acesulfamkalium.
Låter läskigt (haha läskigt..) att få i sig en massa ämnen som man egentligen inte har någon uppfattning om vad de är, eller vad de kan göra med kroppen långsiktigt.
Men huvudsaken är att man kan dricka denna ''lightläsk'' utan att det kommer att påverka vikten det lilla minsta. Men man måste också ha ett förnuft, man kan inte dricka hur mycket läsk som helst heller, för det är inte bra för tänderna som tar skada av ämnena i läsken. Var noga med att borsta tänderna på kvällen!
Tips för lighläskedrycker.
Coca Cola Light Coca Cola Zero Pepsi Max Sprite Zero Fanta Free
Det finns också light safter såsom Fun Light med en massa olika smaker.
Vill ni göra en färsk hemma gjord läsk med egen valfri smak?
Köp då en Fun Light tex wildberries (min favorit) och en kolsyrad vatten UTAN SMAK. Blanda precis som om du skulle hälla upp ett glas vanlig saft. Tadaa, en helt ny fräsch hemmagjord light läsk med egen vald smak!

Utmärkt kvällsmat!

 
En urtmärkt måltid som alltid varit nyttig och mättande är ju självklart ceasarsalladen!
Måltiden som visas på bilden har jag själv gjort. Såsom ni ser själva, är den mycket enkel att göra.
 
(kycklingfilé, diverse sallad, tomat, ägg, salt, peppar och lite hemmagjort vitlökssmör på kycklingen, det sistnämnda är valfritt)
 
Stek en bit kycklingfilé, tex 150 gram i olivolja på låg värme för att få fram den absolut bästa kvalitén.
Krydda som vanlig med salt och peppar(måttligt med salt)!
Undertill är bara vanlig sallad som jag har lagt lite olivolja och salt och peppar på.
En halv tomat, och ett kokt ägg.
För smakupplevelsens skull la jag en bit hemmagjort vitlökssmör på kycklingen. Visserligen är det inte  nyttigt, men det är 100 gånger bättre än någon farlig sås att ha på.
 
Måltiden både mättar och blir över, mättnadskänslan varar dessutom rätt länge.
 
Detta rekommenderar jag att äta så ofta som möjligt p.g.a. det låga kolhydratintaget.
Men glöm för jössenamn inte att äta kolhydrater! Hjärnan behöver kolhydrater för att kunna hålla sig vaken.
En liten bit bröd till kan underlätta.
 

Ägg ägg och åter ägg!

Som rubkriken lyder, låter det nästan som om jag lider av äggsjukan! men så är ej fallet!
Ägg är fantastiskt gott i många former (tycker jag), men ägg innehåller protein av högsta kvalité, balanserad fettsammansättning och innehåller massa vitaminer och mineraler.
- Låter som om vi enbart borde äta en massa ägg?
Men nej! Självfallet måste vi också ha ett eget förnuft som säger att ''ägg kan man enbart ej äta'', men att äta några ägg om dagen är direkt hälsosamt. Det lönsammaste att äta om man vill gå ner i vikt, är att äta kokt ägg, för då är det inte tillagat i något fett what so ever.
Tipps för frukost:

- 2 Fullkorns mackor (t.ex. lingongrova) med ett litet lager SMÖR(inte dåligt tillverkat låtsas smör som innehåller en massa plastkulor som leder direkt till hjärt- och kärlsjukdomar) med några skivor gurka, några skivor kokt ägg och lite salt(-för den som vill)
- 2 DL lättmjölk
- 1 Glas vatten
- 250 gram frukt &/eller grönsaker
 
Med detta har du fått i dig en enormt bra frukost och som kommer att ge dig energi ända fram till lunch. En frukt mellan frukost och lunch är till att rekommendera.
 
 

Mitt nya och friskare liv!

För två dagar sedan påbörjade jag ännu en gång min kamp mot kilona som alltid ska finnas i vägen.För en stund sedan så fick jag en idé. Jag ville dela med mig av min kamp med er. Samtidigt för att ge andra inspiration och motivation till att börja kriga tillbaka mot människans nya kamp, kilona.
Nu när jag har börjat att blogga kommer jag ständigt att finnas till hands för er som har frågor angående olika dieter, samt rekommendera er angående kost eller hjälpa er att komma igång med er egna viktminskning.
 

ettfrisktliv.blogg.se

Denna bloggen skapade jag för att kunna visa att man kan leva ett mycket hälsosammare och bättre liv. Hela mitt liv har jag hållit på med att jojo banta, från ena bantningsmetoden till den andra. Nu tänker jag ta tag i det på mitt egna vis och göra på det hederliga sättet som tycks ha glömts bort. Jag kommer att lägga ut bilder, historier, matrecept, stöttande ord, och visa dig att om jag kan gå ner i vikt, varför kan inte du?

RSS 2.0